Duurzame mobiliteit

Verlaag de uitstoot van je wagenpark en totale mobiliteit met duurzame mobiliteitsoplossingen.

Hoogste tijd om aan de slag te gaan met duurzame mobiliteit

Duurzame mobiliteit is door de klimaattafel, stikstofcrisis en vele andere ingewikkelde thema’s relevanter dan ooit.

De mobiliteit heeft bij veel bedrijven een flink aandeel in de totale uitstoot van CO2 en stikstof. Wil je verduurzamen dan is het logisch om ook te kijken naar je huidige mobiliteit.

Gelukkig hoeft het verduurzamen van je mobiliteit lang niet zo ingewikkeld te zijn. En wat ook mooi is, het hoeft je niks te kosten maar kan zelfs geld opleveren!

Door diverse mogelijkheden en praktijkvoorbeelden te bespreken kunnen we kijken wat voor jouw bedrijf geschikte ideeën zijn. Na een ruwe schets van dit plaatje stellen wij de green case & de business case op. Zo zie je niet alleen de impact op je CO2-reductie maar ook het bijbehorende kostenplaatje.

Waardevol om te weten als je duurzame mobiliteit belangrijk vindt. Ook verbeter je je positie op de CO2 prestatieladder waardoor je meer kans maakt bij aanbestedingen.

Graag komen wij de mogelijkheden bespreken om je van een onafhankelijk advies te voorzien.

Wil je enkel naar het wagenpark kijken dan kunnen we bijvoorbeeld ook onze EV wagenparkscan voor je uitvoeren.

Wil jij ook stijgen op de CO2 prestatieladder?

Enkele oplossingen voor duurzame mobiliteit

Om een beter beeld te geven welke opties we zoal met je kunnen bespreken hierbij een kort overzicht van mogelijkheden:

– Verduurzamen van het wagenpark. Dit kan door elektrificatie van de personenauto’s en bedrijfswagens maar ook door een aantal andere maatregelen. Denk hierbij aan alternatieve brandstoffen als waterstof en CNG maar ook eenvoudige maatregelen als het invoeren van een CO2-limiet.

– Stimuleren fiets en e-bike. De bijtelling voor een fiets van de zaak wordt in 2020 7%. Hierdoor wordt het een stuk aantrekkelijker om je medewerkers bijvoorbeeld van lease e-bikes te voorzien. Er zijn echter ook wat (fiscale) nadelen. En het ter beschikking stellen van een fiets betekent nog niet dat deze ook gebruikt wordt.

– Elektrische deelauto’s. Indien medewerkers bijvoorbeeld hun privé auto gebruiken kan je als alternatief denken aan het inzetten van elektrische deelauto’s.

– Stimuleren ander reisgedrag en gebruik OV. Door het faciliteren van mobiliteitskaarten en het stimuleren van ander, groener, reisgedrag kan de CO2-uitstoot verder verlaagd worden. Denk hierbij ook aan het belonen van zuinig rijden en slimmer reizen.

 

Onze uitgangspunten

Planet

Verduurzamen
van mobiliteit

People

Verhoog medewerker- tevredenheid

Problem free

Zorgeloze uitbesteding

Profit

Lagere kosten

EV Wagenparkscan

Verkrijg inzicht in de maximale potentie voor het verlagen van de CO2-uitstoot van je wagenpark.

Aan de hand van een Green Case en een Business Case bepaal jij in welke mate je CO2 wil reduceren en kosten kunt besparen.

Ga je voor een volledig emissievrij wagenpark? Ga je voor maximale kostenverlaging bij een gelijkblijvende CO2-footprint of een scenario daar tussenin?

Een Win-Win voor het milieu én je portemonnee is vrijwel altijd de uitkomst van onze scan!