Sale en Leaseback je auto of wagenpark

Via Sale en Leaseback van één auto tot je complete wagenpark genereer je relatief eenvoudig extra cashflow. Hiermee speel je geld vrij dat je bijvoorbeeld kan investeren in je core business. Sommige bedrijven hebben hun wagenpark aangeschaft met eigen middelen. Dit kunnen personenauto’s zijn maar ook bestelwagens. De auto’s staan dan op je balans en je schrijft daar periodiek op af. Dus heb je behoefte aan meer liquiditeit dan kan je in dit geval gebruik maken van de zogenaamde sale en leaseback constructie.

Sale en Leaseback van je auto of wagenpark betekent dat je je auto’s aan een leasemaatschappij verkoopt en vervolgens terugleast. Naast het voordeel dat je hiermee snel je liquiditeit verbetert kan je ook meteen het gemak van full operational lease genieten. Geen zorgen meer over verkoop en restwaarde, onderhoud, reparaties en alle andere rompslomp die bij een auto komt kijken.

Helaas is deze constructie niet voor iedereen mogelijk. Heb je de auto’s gefinancierd met vreemd vermogen dan kunnen er restricties of boetes zijn die een sale en leasebackconstructie niet mogelijk of interessant maken. Ook zal de leasemaatschappij een krediettoets uitvoeren om te bepalen hoe groot het risico is. Ze kunnen dan afzien van een overeenkomst of extra voorwaarden stellen.

Is je interesse over sale en leaseback van je auto of gehele wagenpark gewekt? Neem contact op met De Mobiliteitsbaas  voor een optimale begeleiding en uitkomst van dit proces!