De regeling werkgebonden personenmobiliteit is al een aantal keer uitgesteld maar nu gaat het er toch echt van komen. De handreiking van het Ministerie van IenW over deze verplichte CO2-rapportage is uit.

Heeft jouw bedrijf >100 medewerkers dan is het vanaf 1-1-2024 verplicht om alle reisbewegingen van alle medewerkers te rapporteren. Het gaat om de totalen (kilometers) uitgesplitst naar vervoermiddel en brandstof. Een administratief monster maar het levert ook inzicht op over de CO2-impact van mobiliteit binnen je organisatie. Bij zakelijke dienstverleners is mobiliteit al snel verantwoordelijk voor tweederde van de totale CO2-uitstoot.

Dus grijp deze verplichting aan als een kans om het gehele mobiliteitsbeleid onder de loep te nemen. Maak van de noodzaak een deugd en creëer een duurzamer en  aantrekkelijker beleid voor je medewerkers. Hiermee versterk je je concurrentiepositie en ben je voorbereid op andere toekomstige maatregelen en wetgeving. Uit onze ervaring is gebleken dat dit gemakkelijk kostenneutraal kan zijn dus een win-win voor alle stakeholders.

Binnenkort zullen we uitgebreid ingaan op de detail, als je niet kunt wachten lees dan hier de handreiking van IenW. Geen zin om te wachten of om te lezen? Neem dan direct contact op met De Mobiliteitsbaas.